7 Kasım 2011 Pazartesi

ERİŞTE AŞI - Kuru Bakliyatlı, Sebzeli, Otlu, Hamurlu Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER : 1 kahve fincanı nohut, 1 çay fincanı yeşil mercimek, 1 baş soğan, 1 tane havuç, 1 tane patates, 1 tane domates, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1,5 litre sıcak su ( 9 su bardağı ), 150 gr. hazır erişte, taze yada kuru reyhan, kekik yada nane   ERİŞTE HAMURU İÇİN ;  1 su bardağı un, 1 tane yumurta, su, tuz   HAZIRLANIŞI :  Nohutlar yıkanıp süzülür ve akşamdan, üstü açık olarak ( gazı çıkması için ) bol suda bekletilir. Ertesi gün, suyu süzülür ve yeni su ilave edilerek, tencerede, orta hararetli ateşte, yumuşayıncaya kadar haşlanıp, suyu süzülür. Yeşil mercimekler de iyice yıkanıp süzüldükten sonra yeni su ilavesi ile ayrı bir tencerede, orta hararetli ateş üzerinde, yumuşayıncaya kadar haşlanıp, süzülür. Soğan, domates, patates ve havuç temizlenerek, küp küp doğranır. Tencerede kızdırılan tereyağında, soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Domatesler, havuç ve patatesler de ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Tuz serpilir. Kısık ateşte, 15 dakika pişirilir. Sıcak su, haşlanıp süzülen nohut ve mercimekler ilave edilir. Ara sıra karıştırılarak, 10 dakika pişirilir. Erişteler ilave edilir. 10 dakika daha pişirilerek, ateşten alınan çorba, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder