10 Kasım 2011 Perşembe

PIRASALI VE PATATESLİ NOHUT ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Kremalı, Sütlü, Tavuk Sulu Çorba -

MALZEMELER :  1 kg. pırasa, 2 tane patates, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı krema, yarım çay bardağı süt, 5 su bardağı tavuk suyu, birkaç yaprak taze mercanköşk, kimyon, karabiber, tuz     HAZIRLANIŞI :  Nohut; yıkanır. Akşamdan, üstü açık olarak ( gazının çıkması için ) suya konur. Sabah, suyu değiştirilir ve yeni su ilavesi ile tencereye alınarak, orta hararetli ateşte, yumuşayıncaya kadar haşlanır ve süzülür. Pırasalar ayıklanır, yıkanır ve ince halkalar şeklinde doğranır. Patatesler,soyulup yıkandıktan sonra küp küp doğranır. Tencereye, tereyağı koyularak, orta hararetli ateşte eritilir. Eriyince içine, doğranmış pırasalar ilave edilerek, yumuşayıncaya kadar kavrulur. Patatesler de ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Nohutlar ilave edilir. Süt, tuz ve biber de ilave edilerek, 15 dakika kısık ateşte pişirilir. Tavuk suyu eklenir. 20-25 dakika pişirilir. Çorba, el blenderi ile pürüzsüz hale getirilir. Krema ve kimyon eklenerek, bir taşım kaynatılıp, ateşten alınır. Taze mercanköşk yaprakları ile süslenerek, servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder