21 Kasım 2011 Pazartesi

KURU FASULYELİ SEBZE ÇORBASI ( 6-8 kişilik ) - Kuru Bakliyatlı Sebze Çorbası -

 MALZEMELER :  250 gr. kuru fasulye, 4 tane iri domates, 2 tane pırasa, 2 tane yumurta, 2 diş sarımsak, 4-5 tane kereviz, 1 çorba kaşığı tereyağı veya 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 baş soğan, 1 çay kaşığı kekik, birkaç dal maydanoz, 1 tane defne yaprağı, 2,5 litre içme suyu, yeteri kadar tuz     HAZIRLANIŞI :  Kuru fasulyeler bol su ile yıkanarak, akşamdan ıslatılır. Ertesi gün suyu süzülüp, 2,5 lt. su içinde, kabukları soyulmuş bütün soğan, maydanoz, kekik ve defne yaprağı ile birlikte, ( tuz koyulmadan ) yumuşayıncaya kadar haşlanır. Yağın yarısı, bir tencereye koyulur ve ısıtılır. Kabukları soyulup yıkandıktan sonra küçük parçalar halinde doğranmış kereviz ve pırasalar ( limonlu su içine doğranırlar ), bu yağda kavrulur. Yıkanıp, kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarılarak, küp doğranmış domatesler de ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Daha sonra bu kavrulan karışım, fasulye tenceresine boşaltılır. Defne yaprağı çıkartılıp atılır. Blenderden geçirilir. Çorba, orta hararetli ateşte kaynatılır. Yumurta sarılarına bir kepçe çorba suyu ilave edilerek, çırpılır. Yağ da eklenerek, sıcak tencereye, azar azar ilave edilirken, çorba sürekli olarak karıştırılır. Bir taşım daha kaynatılan çorba, ateşten alınarak, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.    * İstenirse, kuru fasulye yerine, taze fasulye de kullanılır.     * Tabaklara paylaştırılan çorbanın üzerine, istenirse; ekmek kıtırı da koyulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder