14 Kasım 2011 Pazartesi

MANTILI VE NOHUTLU TAVUK ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Bakliyatlı, Hamurlu ve Tavuklu Çorba -

 MALZEMELER :  1 çorba kaşığı tereyağı, 1 baş soğan, 300 gr. tavuk göğüs eti, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 7 su bardağı sıcak su, 2 su bardağı tavuk suyu, 5 yemek kaşığı kıyılmış taze reyhan, 2 su bardağı mantı, 2 su bardağı haşlanmış nohut, kırmızı pul biber, karabiber, tuz   HAZIRLANIŞI :  Soğan, soyulup yıkanır ve yemeklik doğranarak, tereyağında pembeleşinceye kadar, kavrulur. Haşlanmış tavuk eti küp doğranarak, soğanlara ilave edilir ve birlikte sotelenir. Salçalar ilave edilerek, karıştırılır ve 2-3 dakika daha kavrulur. Tavuk suyu ve sıcak su ilave edilerek, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, tuz, mantılar ve nohut da ilave edilerek, yumuşayıncaya kadar pişirilir. Karabiber, yıkanarak, ince kıyılmış reyhan ve kırmızı pul biber ilave edilerek, ateşten alınır ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder