11 Kasım 2011 Cuma

KREMA SOSLU KESTANE ÇORBASI ( 4 kişlik ) - Kremalı çorba -

  MALZEMELER :  200 gr. kestane, 2 baş soğan, 2 diş sarımsak, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı tereyağı, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, yeteri kadar tuz   ÜZERİ İÇİN ; 2 çorba kaşığı krema, kıyılmış kestane        HAZIRLANIŞI :  Kestanelere, bıçak ile kesitler atılır.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, 20 dakika pişirilerek, kabukları soyulur. Çorba tenceresinde, kabukları soyularak, küp doğranmış soğan, kıyılmış sarımsak, zeytinyağı ve tereyağında sotelenir. Kabukları soyulmuş kestaneler de ilave edilerek, sotelemeye devam edilir. 5 su bardağı su ilave edilerek, kaynamaya bırakılır. Tuz, karabiber ve kimyon ilave edilir. 2 dakika daha kaynatılarak, ateşten alınır. Blenderden geçirilerek, servis tabaklarına paylaştırılır. Üzeri için; krema, köpürtülür ve çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Kıyılmış kestaneler de serpiştirilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder