7 Kasım 2011 Pazartesi

TEKKE ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Etli Çorba -

  MALZEMELER :  100 gr. kıyma, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 çorba kaşığı biber salçası, 1 baş soğan, 1 çorba kaşığı kuru nane, 5 su bardağı sıcak su, tuz, karabiber    HAMURU İÇİN ; 1 su bardağı un, 1 tane yumurta, su     HAZIRLANIŞI :  Hamur yoğurma kabına, un elenir. Tuz ilave edilerek, karıştırılır. Ortası, havuz şeklinde açılarak, yumurta kırılır. Azar azar su ilave edilerek, kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Unlu zeminde, merdane ile yarım cm. kalınlığında açılarak, 1 cm. ' lik kareler şeklinde kesilir. Soğan, temizlenerek rendelenir. Tencerede tereyağı kızdırılıp, soğan ve kıyma kavrulur. Domates ve biber salçaları ilave edilerek kavrulur. Sıcak su ilave edilir. Su kaynayınca içine, hamurlar ilave edilir. Tuz, karabiber, nane ile tatlandırılır. Üzeri nane ile süslenerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder