7 Kasım 2011 Pazartesi

YOĞURTLU BAKLİYAT ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Bakliyat Çorbaları -

- Yoğurtlu bakliyat çorbası -
    MALZEMELER :  1 çay bardağı kuru fasulye, 1 çay bardağı nohut, 1 çay bardağı buğday, 3 su bardağı yoğurt, 1 çorba kaşığı nane, 5 su bardağı su, 2 çorba kaşığı tereyağı, tuz     HAZIRLANIŞI :  Kuru fasulye, nohut ve buğday, ayrı ayrı yıkanıp, ayrı ayrı kaplar içinde, üzerlerini 3-4 parmak geçecek kadar su ilave edilerek, 12 saat bekletilirler. Suları süzülerek, yeni su ilavesi ile ayrı ayrı yumuşayıncaya kadar haşlanır. Süzülerek, Çorba tenceresine alınırlar. Üzerlerine su ilave edilir ve tencere ateşe oturtulup, kaynatılır. Yoğurt su ile çırpılır. Kaynamakta olan çorbaya, yavaş yavaş ve sürekli karıştırılarak, ilave edilir. Tuz eklenir. Bir taşım kaynatılır ve ateşten alınır. Tereyağı ile nane, sos tenceresinde köpürtülüp, çorbanın üzerine dökülür. Sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder