15 Kasım 2011 Salı

KİŞNİŞLİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Sebzeli, Makarnalı, Bakliyat Çorbası -

 MALZEMELER :  2 su bardağı yeşil mercimek, yarım su bardağı kesme makarna, 2 baş soğan, 2 diş sarımsak, 1 tane havuç, 1 tane kereviz sapı, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı toz kişniş, 4 su bardağı su, 1 çorba kaşığı tereyağı, tuz    ÜZERİ İÇİN ;  1 tatlı kaşığı top kişniş         HAZIRLANIŞI :  Yeşil mercimek, yıkanıp süzülür. Üzerini örtecek kadar su ile 5 dakika haşlanır. Soğanlar, temizlenip yıkandıktan sonra ince ince kıyılır. Havuçun üzeri kazınır, yıkanır ve küp şeklinde doğranır. Kereviz sapı, yıkanır ve küçük küçük doğranır. Tencerede, tereyağı eritilir. Soğanlar ve sarımsak sotelenir. Hazırlanan malzemeler eklenerek, biraz kavrulur. Mercimekler, su, domates ve biber salçası ilave edilir. Tuz ve kişniş ile tatlandırılır. Tencerenin kapağı kapatılarak, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, ateşten alınır. Üzeri, top kişniş ile süslenerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder