10 Kasım 2011 Perşembe

SARAY USULÜ KUZU GERDAN ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Etli, Yoğurtlu Çorba -

  MALZEMELER :  5-6 parça kuzu gerdanı, 3 yemek kaşığı yoğurt, 3 yemek kaşığı un, 2 tane yumurta, yarım limonun suyu, 1 su bardağı su, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1,5 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, karabiber, tuz      HAZIRLANIŞI :  Tencereye, gerdan etleri ve üzerini geçecek kadar su koyulur. Orta hararetli ateşte, etler kemiklerinden kolayca ayrılıncaya kadar pişirilir. Et suyu süzülerek, etler bir tabağa aktarılır. Ilıklaştıktan sonra, etler kemiklerin üzerinden temizlenerek, lif lif ayrılır ve tekrar et suyunun içine aktarılır. Derin ve çukur bir kap içerisine, yoğurt, un, yumurta, limon suyu ve 1 bardak su koyularak, tel çırpıcı ile çırpılır. Karışım, et suyu ve etlerin olduğu tencereye, yavaş yavaş eklenir ve yedirilir. Ekleme sırasında, karıştırmaya devam edilerek, topaklaşma önlenir. Bu şekilde, bir taşım kaynatılarak, ocaktan alınır. Karabiber ve tuz eklenir. Sos tavasında, zeytinyağı kızdırılır, pul kırmızı biber ilave edilerek kızdırılır. Çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder