12 Kasım 2011 Cumartesi

SEBZE SULU ENGİNAR ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Sebze Sulu, Sütlü, Sebzeli Çorba -


- Sebze sulu enginar çorbası -
   MALZEMELER :  2 tane enginar kalbi, 1 baş soğan, 1 tane havuç, 1 diş sarımsak, 1 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı tereyağı, 3 çorba kaşığı un, yeteri kadar sebze suyu      HAZIRLANIŞI :  Enginar yıkanır ve küçük küçük doğranır. Soğan soyulur, yıkanır ve küçük küçük doğranır. Limonlu suda haşlanarak, blenderden geçirilir. Sarımsak ve un, tereyağında kavrulur. Üzerine sebze suyu ilave edilir. Enginarlı karışım ilave edilir. Bir taşım kaynatılır. Süt ve tuz eklenir. Kaynayınca, ateşten alınır. Üzerine kıyılmış dereotu serpilerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                      
- Sebze sulu enginar çorbası -
- Sebze sulu enginar çorbası -
- Sebze sulu enginar çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder