11 Kasım 2011 Cuma

MISIR YARMALI, KURU FASULYELİ, PIRASA ÇORBASI ( 10 kişilik ) - Kuru Bakliyatlı Sebze Çorbası -

  MALZEMELER :  1 kg. pırasanın beyaz kısımları, 1 su bardağı kuru fasulye, 1 su bardağı mısır yarması, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 baş soğan, 1 su bardağı mısır unu, karabiber, tuz    ÜZERİ İÇİN ; 2 çorba kaşığı tereyağı,1 tatlı kaşığı pul biber     HAZIRLANIŞI :  Kuru fasulye ve mısır yarması, iyice yıkanarak, akşamdan ayrı kaplarda ıslatılır. Ertesi gün, suları süzülür. Yeni su ilave edilerek, ayrı tencerelerde, orta hararetli ateşte, yumuşayıncaya kadar haşlanır ve suyu süzülür. Küçük bir tavada, 1 çorba kaşığı tereyağı eritilir. yemeklik doğranmış soğan kavrulur. Çorba tenceresine, 8 su bardağı su koyulur. Kaynayınca, içine; ince halkalar halinde doğranmış pırasalar, kuru fasulye, mısır yarması, kavrulmuş soğan, 1 çorba kaşığı tereyağı ilave edilerek, malzemeler yumuşayıncaya kadar haşlanır. Çorba ateşteyken, mısır unu çorba tenceresine yavaş yavaş ilave edilirken, bir yandan da çorba, çırpıcı ile çırpılır. Tuz ve karabiber eklenir. 10 dakika pişirilerek, ateşten alınan çorbaya, tereyağında yakılmş, kırmızı pul biber ilave edilerek, çorba sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.          * Mısır yarması, yöresel ürün satılan dükkanlarda ve baharatçılarda bulunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder