14 Kasım 2011 Pazartesi

PIRASA ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Et Sulu, Kremalı Çorba -

 MALZEMELER :  5 tane pırasa, 6 baş soğan, 4-5 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 su bardağı et suyu, 6 su bardağı sıcak su, yarım çay bardağı krema, karabiber, tuz    ÜZERİ İÇİN ;  Karamelize edilmiş soğan     HAZIRLANIŞI :  Pırasalar, ayıklanıp iyice yıkandıktan sonra ince ince doğranır. Kuru soğanlar ayıklanır, yıkanır ve yarım ay şeklinde doğranır. Yarım çorba kaşığı zeytinyağı, tencerede eritilir. Rendelenmiş sarımsak, ince kıyılmış pırasalar ve yarım ay şeklinde doğranmış soğanların yarısı ilave edilerek, yüksek ateşte, 15 dakika sotelenir. Ateş kısılır ve sürekli karıştırılarak, rengi koyulaşıncaya kadar, yaklaşık; 35-40 dakika pişirilir. Et suyu, su, karabiber, tuz ilave edilerek, 15 dakika daha kaynatılır.Blenderden geçirilerek, pürüzsüz hale getirilir. Kalan, yarım çorba kaşığı tereyağı, tavada eritilerek,ayrılan yarım ay şeklinde doğranmış soğanlar, kısık ateşte, karamel rengini alıncaya kadar, yaklaşık 45 dakika pişirilir. Çorba, orta hararetli ateşte ısıtılır. Krema eklenerek, karıştırılır. Kaselere paylaştırılır ve üzerine karamelize edilmiş soğanlar ilave edilerek, sıcak servis yapılır . Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder