7 Kasım 2011 Pazartesi

PANCAR ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sütlü Çorba -

 MALZEMELER :  2 tane orta büyüklükte pancar, 6 su bardağı su, 1 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 kahve fincanı sarı mercimek, beyaz peynir       HAZIRLANIŞI :  Pancarların kabukları soyulur ve dilimlenir. Mercimekler, yıkanır ve süzülür. Peynir ufalanır. Pancarlar, tencereye koyulur. Mercimek  ve su ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılarak, pancarlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Çorba, ateşten alınır. Blender ile pütürsüz bir kıvam alıncaya kadar, kaynar süt ilave edilerek, inceltilir. Tekrar tencereye koyularak, bir taşım kaynatılır. Tuz ilave edilir. Servis bardaklarına paylaştırılır. İstenirse, ufalanmış beyaz peynir ilave edilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder