23 Kasım 2011 Çarşamba

ISPANAKLI ÇORBA ( 6 kişilik ) - Yoğurtlu Sebze Çorbası -


- Ispanaklı Çorba -
   MALZEMELER :  7-8 dal ıspanak yaprağı, 400 gr. yoğurt, 1 baş soğan, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 100 gr. aşurelik buğday, 1 tane yumurta, 7 su bardağı su, yeterli miktarlarda  kırmızı biber, nane ve tuz      HAZIRLANIŞI :  Buğday yıkanır. Üzerine yaklaşık yarım lt.su dökülerek, ıslatılır. Ertesi gün üzerine 5 su bardağı su ilave edilir ve yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ispanak, bol su ile yıkanır ve ince ince doğranır. Kaynamakta olan tencereye ilave edilerek, 10 dakika kadar kaynatılır. Yumurta, yoğurt ile birlikte çırpılır. Kaynayan çorbadan da bir kepçe çorba ilave edilerek, terbiyenin ılınması sağlanır ve yavaş yavaş çorbaya ilave edilirken, çorba sürekli karıştırılarak, terbiye çorbaya yedirilir. Bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Tuz ilave edilir. Sos tavasında tereyağı eritilir. İçine, ince ince doğranmış soğan ilave edilerek, pembeleşinceye kadar kavrulur. Kırmızı biber ve kuru nane de ilave edilerek, karıştırılır ve çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir.   Afiyet olsun.                                                                                                          
- Ispanaklı Çorba -
- Ispanaklı Çorba -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder