12 Kasım 2011 Cumartesi

FESLEĞENLİ BEZELYE ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Tavuk Sulu Sebzeli Çorba -

 MALZEMELER :  5 çorba kaşığı natürel sızma zeytinyağı, 2 baş soğan, 1- 2 sap kereviz, 400 gr. taze bezelye, 1 tane havuç, 1 tane patates, 4 su bardağı tavuk suyu, 1 demet taze fesleğen, 1 diş sarımsak, 3 çorba kaşığı permesan peyniri veya eski kaşar peyniri, karabiber, toz kırmızı biber, tuz    HAZIRLANIŞI :  Soğan soyulur, yıkanır ve küp küp doğranır. Havuçun üstü kazınır ve yıkanarak küçük küçük doğranır. Patatesin kabuğu soyulur, yıkanır ve küçük küçük doğranır. Kereviz sapları, iyice yıkanıp, temizlendikten sonra küçük küçük doğranır. Tencereye, zeytinyağı koyularak ısıtılır. Soğan, sarımsak, havuç, kereviz ve patatesler ilave edilerek, karıştırılır ve çok kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak, 25-30 dakika, sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ayıklanan ve yıkanarak, iyice temizlenen bezelyeler ve yıkanarak temizlenmiş ve ince kıyılmış, fesleğen yaprakları eklenerek, birkaç dakika kavrulur. Tavuk suyu ilave edilerek, kaynamaya bırakılır. Tuz, karabiber ve toz kırmızı biber ile tatlandırılır. Ateş kısılır ve çorba, 15-20 dakika daha pişirilerek, ateşten alınır. Çorba, kaselere paylaştırıldıktan sonra üzerine, rendelenmiş permesan peyniri veya eski kaşar peyniri serpiştirilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder