27 Kasım 2011 Pazar

KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Et veya Tavuk Sulu, Terbiyeli, Kuru Bakliyatlı Çorba -


- Kırmızı Mercimek Çorbası -
  MALZEMELER :  350 gr. kırmızı mercimek, 2 lt. et suyu veya tavuk suyu ( hindi suyu da olabilir ), yarım fincan un, 1 su bardağı soğuk süt, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 baş orta boy soğan, 3 yumurta sarısı, fırınlanmış ekmek kıtırı       HAZIRLANIŞI :  Et veya tavuk suyu ( hindi suyu da olabilir ), tencereye koyulur. Kırmızı mercimek, bol su ile yıkanır, süzülür ve tencereye ilave edilir. 1 su bardağı içme suyu da koyularak, mercimekler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 35-40 dakika kadar, orta hararetli ateşte kaynatılır. El blenderi ile ezilir ve bir kenarda bekletilir. Başka bir tencerede, tereyağı eritilir, ince doğranmış soğanlar, pembeleşinceye kadar sürekli karıştırılarak, kavrulur. Yarım fincan un da ilave edilerek, 1-2 dakika daha kavrulduktan sonra bekletilen çorba tenceresine aktarılır. Hepsi birlikte tekrar kaynatılır. Yumurta sarıları, soğuk süt ile çırpılır. Sürekli karıştırılarak ve azar azar çorbaya ilave edilir. Bir taşım kaynatıldıktan sonra çorba, ateşten alınır. Fırınlanmış kıtır ekmek eşliğinde, sıcak servis yapılır.    Afiyet olsun.                                                                                        
- Kırmızı mercimek çorbası -
- Kırmızı mercimek çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder