16 Kasım 2011 Çarşamba

SEDİK ÇORBASI - Antalya - Akseki Yöresi ' ne ait çorba - ( 6-8 kişilik ) - Sebzeli, Tavuk Sulu, Bulgurlu Çorba -


- Sedik Çorbası -
   MALZEMELER :  2 tane çerliston biber, 2 tane domates, 1 baş soğan, yarım çay bardağı ayçiçek yağı, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay bardağı ince bulgur, 8 su bardağı sıcak su karabiber, kırmızı pul biber, tuz   HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın kabukları soyulur, yıkanır, küçük küpler halinde doğranır. Tencereye, ayçiçek yağı koyulup ısıtıldıktan sonra soğanlar ilave edilir ve orta hararetli ateşte, karıştırılarak, pembeleşinceye kadar kavrulur. Domatesler yıkanır, kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük küpler halinde doğranır. Çerliston biberler yıkanır, tohumları çıkarıldıktan sonra irice doğranır ve soğanlara ilave edilir. Bulgur yıkanır ve süzülerek, tencereye ilave edilir. 1-2 dakika kavrulur. Su ilave edilir. Tuz ile tatlandırılır. Bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Çorba, ateşten alınır. Karabiber, kırmızı pul biber ve kuru nane serpilerek, sıcak servis yapılır.   * İsteğe bağlı olarak; su yerine, tavuk suyu veya et suyu da kullanılabilir.   Afiyet olsun.      
- Sedik Çorbası -
- Sedik Çorbası -

1 yorum:

  1. lg teknik servis ekibimiz olarak bloğunuzdaki paylaşımların devamını ve çalışmalarınızda başarılar dileriz.

    YanıtlaSil