16 Kasım 2011 Çarşamba

KURU BÖRÜLCE ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Kuru Bakliyat Çorbası -

 MALZEMELER :  1 su bardağı kuru börülce, 5 su bardağı su, 1 kahve fincanı pirinç, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı salça, tuz     HAZIRLANIŞI :  Kuru börülceler, yıkanıp süzülür. Tencereye, börülceler ve 5 su bardağı su koyulur. Orta hararetli ateşte, börülceler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pirinçler, yıkanıp süzülür. Börülceye ilave edilir. Tavada tereyağı kızdırılır. Salça ilave edilir. Tuz serpilerek, karıştırılarak, kavrulur. Pirinçler pişince; salçalı sos, tencereye ilave edilir. 1-2 dakika kaynatılarak, ateşten alınan çorba, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder