16 Kasım 2011 Çarşamba

HANIMAĞA ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Erişteli, Şehriyeli, Et sulu Bakliyatlı Çorba -

 MALZEMELER :  1 çay bardağı erişte, 1 çay bardağı tel şehriye, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 2 yemek kaşığı  haşlanmış yeşil mercimek, 4 su bardağı et suyu, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı domates salçası, kırmızı pul biber, nane, tuz      HAZIRLANIŞI :  Tencerede, et suyu kaynatılır. Kaynayınca; erişte, tel şehriye, haşlanmış nohut, haşlanmış yeşil mercimek, tuz ilave edilir ve kısık ateşte, 15 dakika pişirilir. Tereyağı eritilir. Salça eklenerek, kavrulur. Nane ve pul biber ilave edilir. Kaynamakta olan çorbaya ilave edilerek, karıştırılır. Bir taşım kaynatılarak, ateşten alınır. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder